Връщане на продукти в La Redoute

Публикувано в: La Redoute

Връщане на продукти в La RedouteАко по някаква причина искате да върнете продукт, закупен от La Redoute, или пък искате замяна, тук ще намерите нужната информация за процедурата, както и цените за изпращане на малки пакети (до 2 кг) до Франция и страните от Европейския съюз.
За да върнете продукт, процедурата е следната:
1. Пишете на контактната форма на La Redoute, какво и защо искате да върнете или замените. Ако връщате продукт, без замяна, пишете им, че искате Ваучер за възстановяване на сумата.
2. Изчаквате отговор от тях с инструкции за: адреса на който да върнете продукта (La Redoute, Service Retour, bat N, ZI de la Martinoire, 500, rue de la Martinoire, 59150 Wattrelos, France.) и ако е нужно отбелязвате други подробности, те ще Ви кажат какво и къде да попълните.
3. Към артикула, който ще връщате прилагате фактурата от поръчката с която е пристигнал. Ако по някаква причина не може да я приложите, трябва да си я принтирате от описа на поръчката Ви от Suivi de commande и да приложите нея.

Причините за връщане на продукти могат да са следните:

 1. Поръчаният артикул не Ви е харесал, не Ви става (голям, малък, не харесвате как Ви стои), по погрешка сте объркали размера при поръчването и т.н.
 2. Поръчаният артикул счупен, не работи, има транспортен или фабричен дефект, липсва някоя част и т.н.

Вариант първи:
Ако връщането на дадена стока е поради причина, от първия случай, транспортните разходи по връщането са за Ваша сметка. Ако връщате дрехи/обувки и искате замяна с друг размер, може би ще платите и повторното изпращане от Ла Редут. Затова, по-добрия вариант е да поискате възстановяване на сумата с Ваучер и да поръчате отново, използвайки кодове за безплатна доставка например.
При попълване на данни за връщане на продукт без замяна, отбележете в полето на гърба на фактурата, долу дясно – Vos remarcues nous aident a progresser, че искате ваучер. Текста трябва да е задължително на френски: Je désire être remboursée par un bon d’achat – или в превод, желая възстановяване на сумата, чрез ваучер.
Важно е, продукта който връщате да е в оригиналната си опаковка!
Изпращайте стоките като малък пакет – препоръчан, а не като колет. Цените на „Български пощи“ за изпращане на малък пакет са доста по-ниски, отколкото на колетите. Изпращайки като малък пакет, също може да проследите къде се намира пратката Ви във всеки един момент.

Таблица с цените за изпращане на малки пратки, до страни от Европейски съюз:

Тегло (гр) Цена (лв) Цена на препоръчана пратка (лв)
20 1,20 4,20
21-50 1,50 4,50
51-100 2,20 6,20
101-150 2,80 6,80
151-250 3,90 6,90
251-350 5,00 8,00
351-500 7,00 10,00
501-1000 12,50 15,50
1001-2000 19,00 22,00

Цените са актуални към септември 2009. Пращането като препоръчана пратка не е задължително, но е по-сигурно. Дава възможност и за проследяване на пратката.

Вариант втори:
Когато La Redoute поемат транспортните разходи трябва да запазите касовата бележка от „Български пощи“ с цената за изпращането. На гърба й да напишете курса на лева към еврото и смятате сумата в евро. Сканирате бележката и им я изпращате на и-мейла, от който са Ви отговорили (ако нямате скенер, ползвайте macro режима на фотоапарата си). След това La Redoute ще Ви изпратят ваучер, в който е включена и стойността на изпращането на дефектния артикул.

Как да попълните полетата за връщане на продукт:

Връщане на продукт
Close
Връщане на продукт

В дясно – BON D’ECHANGE OU DE RETOUR – срещу всеки върнат артикул в графата Qte- количеството, обикновено е 1. Може само да отбележите с отметка, до референтния номер на артикула, който връщате.

Искане за ваучер
Close
Искане за ваучер

Отзад на гърба на фактурата (вижте снимката) – Vos remarcues nous aident a progresser (вашите препоръки) се пише свободен текст: ако искате ваучер (трябва да е на френски) [Je désire être remboursée par un bon d'achat], причина за връщането, или друго, което би помогнало на La Redoute да подобри своя магазин.
NOUVELLE COMMANDE се попълва само, ако искате замяна на продукт.
Практиката на митницата в София е, да не Ви дава тази част на фактурата. Но след многократно искане на потребителите, когато си поискате отрязъка, за тяхна сметка си правят копие и Ви дават оригинала, който ще Ви послужи, ако искате да замените продукт.
Затова, когато взимате своята пратка от митница винаги си го изисквайте.
Не могат да Ви задължат да си платите копието, тъй като то е част от Вашата пратка, следователно и Ваша собственост. Ако те настояват да имат, те трябва да си направят копие.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
30 септември 2009, категория La Redoute.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

78 Коментара по "Връщане на продукти в La Redoute"

 1. Светла казва:

  Здравейте,

  много. много полезна страница сте създали. Поздравления!! Пиша да споделя моя опит при връщане на артикул на LaRedoute. Поисках да ми бъде възстановена сумата с чек, но на практика се оказва, че с чек мога да платя само ако пусна поръчка с bon d’achat. Иначе мога да поискам осребряване на чека, но трябва след като го получа да го изпратя отново на LaRedoute с иструкции. Другия варянт е да се поиска възстановяване на сумата с „un avoir“. В момента се опитвам да установя как ще стане това.

  Ако имате някакъв съвет за мен, ще ви буда много благодарна.

  Благодаря

 2. Милена казва:

  Светла, мисля че бъркаш понятията. bon d’achat е ваучер и с него можеш да пазаруваш в ларедут. А un avoir е чек. Което значи, че ти си получила ваучера и можеш просто да пазаруваш с него. Не е нужно да искаш чек.
  А в тази статия има примерни е-мейли, и писмо с искане за номера на ваучера по електронна поща (който обаче ти имаш).

 3. Диляна Николова казва:

  Милена, благодарности за полезния сайт и от мен. Всъщност всичките ми начинания в сайта на LaRedoute до сега, се осъществиха благодарение на теб.
  Прочетох въпроса на предното момиче, но моят случай е обратният – след връщане на стока ми изпратиха чек с едногодишна валидност. При поръчка няма място, където мога да посоча номера му, за да се възползвам от него. Така че, ако имаш някаква идея какво да направя или пък как де се добера до споменатите ваучери, ще ти бъда наистина благодарна за отделеното време.

 4. Милена казва:

  Диляна, ето тук е писмото за искане на ваучер http://www.momentofpeace.net/2009/laredoute-contact и контактната форма, на която да го изпратиш.
  Можеш само да добавиш, че вече са ти издали чек, а ти искаш ваучер, за да можеш да го използваш при следващата си поръчка.

 5. Валентина казва:

  Здравей, Милена!
  Първо благодаря за полезната информацията и за времето, отделено за всеки един от нас! Моля за малко помощ :) Проблема ми е следния: поръчах за малкия дрешки, размер 114, но се оказва, че май всичко ще му е малко:( Искам да ги върна и да ги сменят за по-голям размер, мисълта ми е дали ще ми ги изпратят на същата цена или на тази, на която са сега? Аз пазарувах с кодовете 20/29, само неща от новата колекция и ако ми ги изпратят на реалната цена, няма смисъл да ги връщам. Благодаря предварително :)

 6. Милена казва:

  Валя, честно казано, замяна не съм правила, само съм връщала. Може да ги попиташ, пиши им ина контактната форма и да видим какво ще ти отговорят.

 7. Валентина казва:

  Добре, ще им пиша и след това ще споделя какъв е отговора им.

 8. Валентина казва:

  Ако реша наистина да ги връщам де, защото като се замисля може и да останат за подаръци на други дечица :)

 9. Milena Drenovska казва:

  Както решиш, ще връщам, но без замяна, надявам се да успея тази седмица.

 10. Denio казва:

  Здравей Милена,
  Тъй като виждам че си запозната с нещата около пазаруване в този сайт би ли коментирала как се проследява статуса на поръчката до изпращането и от тях.
  До колкото разбрах от сайта им моята поръчка е в статус – en preperation, това значи ли че още не е изпратена въпреки че съм я поръчал преди 10 дни?
  И въобще ъпдейтва ли се този статус?

 11. Mentha казва:

  Милена, в разяснението ти за връщане (за което съм ти изключително благодарна) пише, че е важно стоката да е в оригиналната си опаковка. Аз връщам пижама и тя беше в найлоново пликче – тази опаковка ли имаш предвид или външния плик? Понеже външния плик (т.е. пощенския им) съм го разкъсала и малко ме притеснява да го слагам и него…

 12. Милена казва:

  Mentha, пликчето в което е бил самия продукт :)
  Честит 8-ми март на всички дами :)

 13. Калин казва:

  Здравейте, днеска пратих един колет с кецове за връщане, писах им че искам ваучер. Та искам да ви питам, кога ще разбера че са получили колета? Да чакам да се появи нещо в Mes remboursements, или?
  А дали ще е фатално че не са в оригиналната си опаковка, при положение че ми бяха пратени в съвсем обикновенно кашонче, без марки, без никакви надписи по него? И ако решат да не ги приемат – ще ми ги пратят обратно? Благодаря много!!

 14. Милена казва:

  @Калин, писал ли си им преди това, че искаш да върнеш продукт?
  Ако да, и са ти пратили инструкции, значи сега чакаш да пристигне пакета при тях, може да отнеме около 2 седмици, и до още 2 ще ти издадат ваучер. Просто проверявай в Mes remboursements.
  Колкото до опаковката, надявам се, да не е проблем, но мисля, че на тяхната опаковка е имало етикет, с референтен номер на продукта. Дано не ти направят проблем. Пиши да кажеш как се развиват нещата.

 15. Калин казва:

  Милена, благодаря за отговора, да писах им, отговориха ми, но не съм се обеснявал че съм затрил опаковката . Но , надявам се да я приемат. Благодаря, ще пиша какво е станало!

 16. Мими казва:

  Здравей Милена, съблюдавайки твоите инструкции върнах артикул в Ла редут. Благодаря за изчерпателната информация. Днес видях, че всичко е успешно. В Mes remboursements е написана сумата и номер под Commande. Това ли е номера на валчера? Доколкото разбрах той се изписва при данните за картата, нали? Благодаря!

 17. Ваня казва:

  искам да върна 1 рокля ,която се оказа ,че ми е голяма и не искам да я заменям с друганещо не е това ,което очаквах.Искам си ваучер за стойността.На кой адрес да им пиша за да им кажа ,че искам да я върна за да ми дадат адреса на който да я изпратя?И после на формата по горе да им пиша отново ли- за да им кажа ,че искам ваучер за сумата по имейла , ане чек по пощата или няма нужда от второто писмо?

 18. Милена казва:

  Ваня, пишеш им на контактната форма: http://www.momentofpeace.net/2009/laredoute-contact , че искаш да върнеш продукт, и че искаш ваучер за него. Те ще ти дадат точен адрес за изпращане и какво точно да напишеш във фактурата, за да получиш ваучер.

 19. Бети казва:

  Здравейте,

  Много ви моля за помощ, имам недоставена стока от ларедут и получих по поща писмо-нещо като ваучер с код за корекция, но незнам как да го ползвам.ако някой може да ми помогне ще съм благодарна, Бети

 20. Милена казва:

  Бети, какво точно пише на писмото, напиши го на френски както е?

 21. Kalin казва:

  Здравей Милена,
  Добра новина, приеха ми кецовете без оригиналната опаковка!
  Сега видях че се появи запис в Mes remboursements :) ))
  От тук какво предстои – чакам писмо с код?

 22. Бети казва:

  pour beneficier de cet avoir, precisez le nr xxxxxxxxxx lors de vorte prochaine commande, il est cumulable avec vos reductions
  blagodaria

 23. Ваня казва:

  Писах им да ми дадат адрес на ,който да върна роклята/която не харесвам/ ,но 5 дни -без отговор.След колко дни мога да върна най-късно пратката към тях Миленче ??

 24. Милена казва:

  @Бети, пратили ли са ти номера на ваучера? Ако да, с него можеш да поръчаш продукти, и да платиш директно в сайта, на 3-та стъпка от поръчката, над полето за въвеждане на картата.
  @Ваня, Ами обикновено до седмица. Напоследък и на мен ми бавят отговорите.
  @Kalin, радвам се, че всичко е наред. Кажи какво пише в мес рембоурсемент? Ако е bon d’achat, ще получиш номер на ваучер, но по пощата. Ако е чек, ще трябва да им пишеш наново, че искаш ваучер.

 25. Бети казва:

  Blagodaria ti mnogo, mnogo ste sladki na snimkata, pozdravi Beti

 26. Kalin казва:

  Здравей Милена, пише AFFECTE AU COMPTE PAYPAL
  Явно когато се плаща с PAYPAL ти връщат парите там, което е по-добре за мен, не ми трябват ваучери :) )) Благодаря пак!

 27. Теодора казва:

  Здравей, Милена! Бяха ми пратили грешен размер дреха и благодарение на твоите съвети им писах и върнах пратката срещу ваучър, който да ползвам он-лайн. Проблемът е, че въпреки, че по тяхно искане, в пакета приложих и бележката от Пощите за стойността на пратката, те ми издадоха ваучър само за стойността на дрехата…понеже съм упорита, пак им писах, за да си искам полагащото се, но още нямам отговор…

 28. Katerina казва:

  Здравейте!
  Обръщам се към МИЛЕНА с молба, ако и е удобно, разбира се, да ми помогне.
  Направих поръчка в Ла Редут, чаках дълго време, нищо не получих… След това получих по пощата един документ (не знам чек ли е, ваучер ли) и сега не знам какво мога да правя с него.
  Пише… Nous vous devons. Que nous vous remboursons par cheque.
  Voir mode d’emploi du cheque au verso. Понеже пише cheque си мисля, че е именно такъв, но какво мога да правя?! Да пазарувам или да си взема отнякъде парите?
  Ще съм много благодарна, ако ми бъде оказана помощ!
  БЛАГОДАРЯ!

 29. Ваня казва:

  Миленче върнах обратно рокля ,която не харесвам с молба за възстановяване на научер .Предружена със документа с ,който я получих и написано отзад ,че искам ваучер.Вече 3 седмици нямам получено нищо в mes remborsim…….Къде да ги попитам защо се бавят?

 30. Милена казва:

  @Теодора, ти пресметна ли сумата в евро, и написа ли курса на евро спрямо лев?
  Не е отказвай, и им пиши пак. Преди следващия път обаче, провери си в suivre mes commandes дали нямаш издаден нов ваучер с по-голяма сума от сумата на дрехата.
  @Katerina, получила си чек. Пиши им, че искаш да върнеш чека, и да получиш ваучер.
  Вероятно не си получила поръчката, и тя се е върнала във Франция. Те автоматично пращат чек или ваучер обратно. Затова, отиваш в пощата, и изпращаш чека обратно на следния адрес:
  La Redoute
  59081 Roubaix cedex
  France
  На бележка пишеш това, което пише на 2-рия скриншот.
  @Ваня, провери отново и ако до месец не получиш, пиши им пак. Може да има забавяне, не се притеснявай.

 31. Теодора казва:

  Милена, благодарности за включването :) Понеже детайлно бях изчела твоите съвети и препоръки, на обратната страна на бележката бях преизчислила сумата в евро…Чудех се тогава коя от бележките да пратя и не след дълго умуване, мушнах тази от касовия апарат, а в мен остана тази написаната на ръка…Гледам, обаче, че на нея фигурира номера, който залепят със стикер /за проследяване/ и си мисля дали не съм сгрешила като не им изпртих другата или направо и двете бележки…Както казах, писах им отново..получих уклончивия служебен отговор: La réponse de notre service client vous a conduit à nous communiquer un complément d’information.Nous avons bien reçu la demande complémentaire que vous nous avez adressée le 15 mars 2010.Nous mettons tout en oeuvre pour vous apporter une réponse rapide et exhaustive…понеже аз им пиша на английски, а те този път ми отговарят на френски, изнахалставах още веднъж иим писах с молба да ми отговарят на английски, за да мога да ги разбирам :) )))) Ужасно от моя страна ;) …техният отговор: Vous nous contactez à nouveau concernant votre demande adressée le 15 mars 2010. Nous avons bien reçu votre demande qui est actuellement en cours de traitement dans notre service Relation Client. Nous mettons tout en oeuvre pour vous apporter une réponse rapide. Merci de votre compréhension….И те не са лоши ;) Аз френски не зная и ползвах преводача на Google, за да разбера в крайна сметка какво ми отговарят за тази пуста дата 15.03.2010, тъй като нито поръчката, нито оплкването ми са от тази дата…Та така, засега това е от мен….

 32. Katerina казва:

  Милена, благодаря ти много! Но този чек дали не мога да ми го осребрят някъде…да си получа паричките. Или не?! Или евентуално като ми пратят ваучер с него ще мога да пазаря пак? А сега с този ваучер не мога да пазаря от сайта, така ли? Ох, много ми е объркано, пък 100 евро са това, не съм ги намерила на пътя!
  Благодаря ти още веднъж :)

 33. Милена казва:

  Теодора, просто ще трябва да изчакаш да ти отговорят.
  Катерина, можеш да го осребриш, но в зависимост в коя банка отидеш да го осребриш, ще ти струва между 15 и 25$. Това е таксата. А ако получиш ваучер, ще можеш с него да пазаруваш онлайн в сайта на ларедут.

 34. Силвия казва:

  Здравей Миленка!На 27.04 им върнах един колан и им писах,че искам ваучер,но още нямам отговор!?

  • Милена казва:

   А получи ли потвърдителен мейл, че са ти получили запитването?
   Трябва да мине месец след изпращане на продукта по принцип. Провери си в suivre mes commandes -> mes rembourcement дали нямаш табличка, и ако имаш, кажи какво пише.
   Ако нищо няма, пиши им пак и ги питай какво става.

   • Силвия казва:

    Потвърдителен мейл не съм получила,а продукта го изпратих на 27.04,преди почти 2 месеца.Нищо нямам в mes rembourcement.Ще пробвам да им пиша пак,дано този път ми отговорят!

 35. smmd казва:

  Здравей!
  Имам проблем с връщането на артикул. Писах и получих отговор с упътване за връщане на стоката, но проблемът ли е че след като отида на дадената commende нямам опция за връщане или смяна, просто си виждам артикулите но няма как да избера този който искам да сменя или върна. Виждам че статуса ми е все още en preparation макар че преди седмица си получих колета и се чудя дали това не е от значение!

  • Милена казва:

   Това което искаш да направиш, не се прави онлайн, а във фактурата. Копирай текста който са ти пратили от ларедут, само за си сверя часовника.
   Необходимо е във фактурата, с която си получила артикула, да напишеш какво желаеш да направиш, само връщане, и възстановяване на сумата с ваучер, или смяна с друг артикул/номер/цвят.

 36. smmd казва:

  Vous souhaitez faire l’йchange de votre paire de chaussures Puma trop petite.

  Je comprends votre demande.

  Pour cela je vous invite а faire l’йchange sur votre site internet voici ci-dessous la marche а suivre :

  - 1) vous cliquez sur „Suivre mes commandes“, sur la page d’accueil
  - 2) vous vous identifiez
  - 3) vous cliquez sur „toutes mes commandes“
  - 4) vous sйlectionnez la commande concernйe par le retour d’articles
  - 5) vous sйlectionnez le ou les articles que vous dйsirez
  nous retourner en cliquant sur „retourner cet article“
  - 6) vous cliquez sur „je choisis mes nouveaux articles“
  - 7) vous saisissez les rйfйrences de votre catalogue.
  - 8) vous demandez la livraison dans votre relais-colis ou votre rendez-vous-catalogue.

  En retirant votre colis, vous pourrez dйposer votre retour.

  Merci de votre fidйlitй.

  • Милена казва:

   Не намирам такова описание, което пишат за да може да се случи. Може би това е валидно за хора от Франция.
   Ти до къде стигна с този въпрос?

 37. Daniela казва:

  Здравеи, Милена !
  Преди малко пуснах една поръчка и сега забелязвам, че съм сгрешила един артикул.Мога ли да го заменя с друг, докато все още не са я обработили? И как да стане това?

  • Милена казва:

   Не можеш, след като пристигне, можеш да им го върнеш и да ти възстановят сумата. Иначе онлайн няма как да стане.

 38. Силвия казва:

  Здравей,Миленка!
  Получих пратка от Ларедут в която ми бяха объркали един колан,бях си поръчала съвсем друг.След една седмица на 27.04 им го изпратих на адреса който ми бяха посочили и им писах,че искам ваучер.Вече месец и половина чакам,но нямам отговор.Миналата седмица им писах имейл,но нищо.Какво ще ме посъветваш?

  • Милена казва:

   Провери си в suivre mes commandes -> mes rembourcement дали имаш табличка с издаден ваучер. Ако имаш, значи пътува по пощата към теб.
   Ако не, продължавай да им пишеш, пък било то и всеки ден.

 39. Силвия казва:

  Нямам нищо в mes rembourcement .Днес пак им писах и чакам отговор.

 40. Силвия казва:

  Здравей Миленка,
  Получих мейл от Ларедут,че не са ми получили пратката с колана,но въпреки това са ми възстановили сумата по PAYPAL сметката.Благодаря Миленка за помощта!

 41. Силвия казва:

  Здравей Миленка,
  Получих мейл от Ларедут,че не са ми получили пратката с колана,но въпреки това са ми възстановили сумата по PAYPAL сметката.Благодаря ти за помощта!

 42. Мария казва:

  Здравей Милена, това ли е адресът, на който трябва да се изпращат чекове с молба за валчери: La Redoute59081 Roubaix cedex France. Аз съм го изпратила на 01.06.2010, а все още не е получен, така ми отговарят. Възможно ли е това, вече се притеснявам аз да не съм объркала нещо. Благодаря!

  • Милена казва:

   Ако до 40 дни не го получат им пишеш и ще ти издадат ваучер без да са го получили. Имах такъв случай преди няколко седмици.

 43. Мария казва:

  Иоще един въпрос: Може ли този валчер да се ползва по време на лятното намаление?

  • Милена казва:

   Можеш да го ползваш до 1 година, когато и за каквото решиш, това е платежно средство. Само че, когато го ползваш остатъка от сумата за теглене през карта трябва задължително да ти е над 10 евро.

   • Daniela казва:

    Защо трябва да е над 10 евро? Преди 2 седмици пазарувах с вау4ер и остатъка беше 2 евро. Нямах проблеми с плащането.

    • Милена казва:

     А получила ли си си пратката? Защото обикновено ги отказват? Много рядко минават, затова?

     • Daniela казва:

      Bonjour Mme Yonkova Daniela,

      „Hi,

      Your last order for which you used the voucher was shipped on June 11th through parcel n° 161 5711493. Thank you for waiting.

      Best regards.

      Cordialement.“

      Пратиха ми това писмо и затова си мисля, 4е вси4ко ще е наред. Но колетът не е пристигнал засега.

 44. Milena Drenovska казва:

  Даниела, би трябвало да си получила пратката?

 45. Vessy казва:

  Здравей Милена,
  моля те за помощ. Купих една рокля от ЛаРедут, която ми е голяма и искам да я върна и заменя за ваучер. Изчетох всички мнения, обаче не ми стана ясно кой шаблон от контактната форма да използвам. Дали има някъде примерно писмо за връщане на стока и искане на ваучер в замяна. Бих им писала свободен текст, но ми се иска да е изпитан ;) )
  Благодаря предварително

  • Милена казва:

   Няма шаблон за връщане на артикул и искане на ваучер.
   Пишеш го свободен текст. И техния английски не е от най-добрите, не се притеснявай.

   • Vessy казва:

    Здрасти Милена,
    снощи им писах и те днес вече ми отговориха. Обаче съм объркана. Понеже аз им писах, че искам да върна дрехата и да ми дадат ваучер. Те ми пишат, че в такива ситуации винаги давали чек, който ако искам ваучер после мога да го върна обратно на еди какъв си адрес и да искам ваучер. Кажи какво да правя?

 46. Vessy казва:

  Ясно. Затова питам – защото не знам. Благодаря за отговора!

 47. Миглена казва:

  Здравей Миленка,
  ОТ нашите пощи върнаха една моя поръчка обратно в ла редут.Получих чек по пощата за същата сума.Сега трябва да върна чека и да искам ваучар за да мога да го използвам в поръчка.Помагай моля те ,че не разбирам и дума френски нито пък английски.На кой адрес да изпратя чека?по пощата ли?обикновенно писмо ли? и трябва ли и какво да им пиша за да си поискам ваучар.

 48. Vessy казва:

  Здравей Милена,
  получих чек от Ларедут (за върната стока), като предварително ми бяха отговорили, че ако искам ваучер трябва да върна чека на еди кой си адрес. Не ми е ясно дали трябва към чека да им пиша пак писмо с обяснение, че искам ваучер или да пусна само чека и да им пиша мейл. Моля те, помагай!

  • Милена казва:

   Vesi, можеш да го изпратиш обратно, и да им пишеш, че вече си го изпратила, и че искаш ваучер. А можеш първо да им пишеш, и после да го пратиш. Няма значение. До 40 дни след като го пратиш, ако не ти пратят ваучер, пишеш им пак.
   Много е бавна процедурата, но със сигурност ще ти възстановят сумата.Ако имаш проблеми, пиши, ще ги решим!

 49. Георги казва:

  Здравейте, вчера получих пратка, в която си бях поръчал анцуг и две туники, тъй като анцугът ми е голям, искам да ви попитам трябва да върна цялата пратка или само анцуга, и дали е възможно да ми върнат парите в картата или може само като ваучер да ми бъдат върнати? :)

  • Милена казва:

   Можеш да върнеш само анцунга, но ще трябва да си заплатиш доставката до Франция. Ще ти струва около 15-20 лева, така че си сметни дали ти е изгодно, спрямо цената на анцунга.
   А парите ще ти ги върнат първо с чек, после като върнеш чека ще ти пратят ваучер. Става около 2 месеца бавене. Не може да ти ги преведат по картата.

   • Георги казва:

    Мерси за информацията, анцуга струва около 100лв ,така че е по добре да го върна, а какво трябва да им пиша като съобщение?

    • Милена казва:

     http://www.momentofpeace.net/2009/laredoute-contact – тук има шаблони. Ако размера който си поръчал, не съответства на таблиците им за размери, може и да ти възстановят разходите за връщане, така че, провери, в размерите им в сайта, и премери размерите на анцунга. Ако е голяма разликата, има шанс да ти ги възстановят. За целта трябва да им приложиш касовата бележка в пакета с анцунга, като на гърба сметнеш сумата в евро, курса на еврото и отпред оградиш сумата, която си платил в лева.

 50. sisi казва:

  Здравейте! Пиша Ви с молба по темата. Преди 2 седмици си поръчах мн хубави пуловерчета от ЛаРедут и преди 2 дни ги получих. Проблемът е, че се оказаха доста големи и не мисля,че шивач може да ги поправи…следователно бих искала да ги върна,но забелязах,че е доста скъпо и затова май ще е най-добре да си искам сумата възстановена. Бихте ли ми казали(знам че вече сте дали упътване,но до сега не ми се е налагало да връщам нещо) точните стъпки,които да следвам? Не разбрах просто като какъв вид пратка трябва да ги върна;къде да напиша Je désire être remboursée par un bon d’achat; как ще ми възстановят сумата и каква част от нея- в смисъл: само за пуловерите ли, или и за пощенските разходи? и последно – получих подарък с пуловерите- трябва дa приложа и него към тях нали? Надявам се,че ще отговорите на досадните ми въпроси…Благодаря предварително за отделеното време:)

  • Милена казва:

   Здравейте, Сиси,
   Не съм сигурна, че ще Ви възстановят сумата за пуловерите, тази опция е предимно за французите. Пощенските разходи в този случай ще са за Ваша сметка, както и стойността на доставката, която сте платили. Подаръкът си остава за Вас, но не мисля, че това е изгоден вариант за Вас, ако имате възможност, по-добре ги продайте или подарете на подходящ човек при подходящ повод, личен съвет. ;)
   Ако все пак настоявате да им пишете с молба за връщане, използвайте тази форма- http://www.laredoute.fr/Contact_us/ContactUs.aspx?etap=2&category=1&subCategory=1
   за контакт с тях, като задължително попълните всички полета!
   Успех!

 51. sisi_d казва:

  Blagodarq Vi za otdelenoto vreme:)

  • INA казва:

   Здравеи Милена,
   искам да върна едно яке, писах им,но те не ми дават адрес за връщане, казват ми да видя помоща на саита.Мога ли да върна якето на адреса,които ти си посочила без те да са ми го дали
   Blagodarq ti

 52. donelena@abv.bg казва:

  Здравей Милена,
  поръчах 3 лампи на 26.01.2011, пристигнаха на 15.02.2011, но за съжаление едната лампа е в друг цвят. Оказа се, че самата лепенка с данните на артикула( цвят, номер и т.н.) е грешна. Направила съм снимки на самите кутии с лепенките и лампите, на които се вижда, че едната е грешна, т.е. на лепенката пише, че лампата е червена, а тя е сива. Какво да правя? На кого да пиша за станалата грешка, за кого ще са разходите за транспорт и какви варианти имам?

 53. a_way казва:

  Здравейте,
  Получих артикул (кецове), поръчан от мен в грешен номер. Чудя се дали да ги заменя (желаният номер е наличен в сайта), или да ги върна.
  Разбрах, че разноските за връщане на артикула ще ги поема аз и че мога да го направя по пощата.
  Проблемът е, че с всичките описания в сайта и в самата хартиена фактура не успях да установя дали и колко се заплаща за транспорта на заменения артикул от тях до мен, както и дали се доплаща такса за обработка или нещо друго. Освен това се чудя дали ако аз плащам транспортните разходи, те ще бъдат 5.95 Евро, както при поръчка от сайта, или ще бъдат колкото струва доставката според таксите на DHL, което тяхната форма http://dct.dhl.com/input.jsp?langId=en изчисли да е около 20 пъти повече (за 0.5kg).
  Писах им два пъти, все още нямам отговор (освен автоматичния).

  Моля, ако някой е заменял артикул скоро, да сподели как се е развила ситуацията.
  Благодаря!

  • Eva казва:

   Здравейте, пощенските разходи до Франция са за Ваша сметка, по тарифите на Б Пощи, ако решите чрез тях да изпратите артикула. Ако решите да го изпратите с DHL, доколкото помня, таксата е около 210 лв за малък пакет. След като Ви изпратят отново верният размер кецове, ще заплатите таксата за доставка на Ларедут – 5.95 евро.
   Дори и само да ги върнете, пощенските разходи си остават за Ваша сметка.
   Но по-добре изчакайте отговорът им, щом като имате мейл, че запитването Ви е прието, ще Ви отговорят до няколко дни. Добре е да уточните с тях абсолютно всички подробности, за да няма изненади… :)

Остави мнение/коментар