Подари Живот!

Публикувано в: Да се замислим

Подари Живот!Напоследък все повече се замислям, как можем да направим Света по-добър, по-човечен, по-мил, по-радостен, по-истински.
Всеки път, когато се сблъскам с хорското безразличие и настървеност, си спомням една история, добре позната на повечето:
Започни от себе си
„Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на английски епископ в криптата на Уестминстърското абатство:

Когато бях млад и свободен и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех.

Но и тя изглеждаше непоклатима.

В залеза на моя живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.

Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: Ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.
Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а кой знае, може би дори щях да успея да променя света.“

Анонимен автор

Дали е възможно, да променим себе си? – Категорично!
Въпросът е искаме ли, да се променим и да станем по-добри?

Защо казвам всичко това?
Днес бях много разстроена и имах неистова нужда, да направя за някой нещо добро.
Правейки добрина, човек събира сили, да се справи със собствените си неволи. Защото, когато видиш усмивката, на човека на който си помогнал, или знаеш, че благодарение на теб някой се чувства по-добре, душата ти се стопля и забравяш за своите неволи, а пътя към преодоляването им, не изглежда толкова труден.
Трагедията с Бети ме разтърси.
Не се поколебах и направих дарение. И тогава се замислих за друго. Сумата, която остава да се събере е 41 000 евро. Ако всеки от Вас, който прочете това, дари по 10 лева, вместо да отиде на кафе, пицария или кино, няма да обеднее, нито да се чувства по-нещастен. Това лишение от един ден за Вас, може да подари цял живот на друг човек. Повечето пушачи, дават пари за да съсипват собственото си здраве. А дали могат да си спестят 2 кутии отрова, за да помогнат на едно дете да живее пълноценно?
Сигурна съм, че можете! Всеки от нас може, въпросът е, дали иска да подари усмивка и живот на едно дете?

Искам да Ви разкажа една история. История за едно усмихнато и прекрасно момиче, което излиза с приятеля си. Качили се на мотора на момчето и се запътили към желаната дестинация. Но внезапно, шофьор на автомобил (такси) решава да прави обратен завой от дясна лента и препречва пътя на младежите.
Този миг е и последният, в който момичето може да движи краката си! Миг, който обрича едно 19 годишно дете, никога повече да не стане от инвалидния стол. Дете на родителите си, дете на България. Почти всичките й ребра са счупени, премазан е 8-ми гръбначен прешлен. Прекъснат е и по-голямата част от гръбначният й мозък.
Тя никога повече няма да разбере, какво е да ходиш по Земята, ако ти не й помогнеш.

Сега искам да затворите очите си, и да си представите, че това дете е Вашето!

За тези, които вече са прогледнали и искат да направят Света на децата ни по-добър, могат да помогнат, чрез тези сметки:

Дарителски банкови сметки:
BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF
Титуляр: Бригита Божидарова Момчева

BG46 UNCR 7000 1516 7239 31 – в лева
BG69 UNCR 7000 1516 7240 99 – в евро
SWIFT: UNCRBGSF

Повече информация: Да помогнем на Бети

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
17 юли 2009, категория Да се замислим.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Един Коментар по "Подари Живот!"

  1. Много благородно от твоя страна, Милена!

    Всеки жест е важен и всяко дарение – дори и най-малкото – е от значение!

Остави мнение/коментар