Какво предпочитате: Реалити шоу или реалността?

Публикувано в: Забавно

Островът на изкушениетоЗащо хората избират реалити шоу, за да покажат това, което са, а не бъдат себе си в реалния живот?
Нашумялото напоследък ново реалити шоу „Островът на изкушението“, ме накара много да се замисля за тези неща. След стотиците реклами, които на моменти дори са дразнещо много, се принудих да задоволя любопитството си. Пусто, признавам си, в природата ми е. Изумена е твърде слабо казано, от това което видях.
По-лесно ли е да зарежеш някой публично, да го унижиш, да покажеш що за лицемер си? Да твърдиш, че обичаш някой и да демонстрираш омразата си към същия в момента, в който той не присъства. Нужно ли е да кръжи това лицемерие наоколо, нужно ли е хората да се наслаждават точно на тези просташки демонстрации? Само, ако за миг някой се замисли, че един ден такъв човек (мъж, жена – пола няма значение) може да се окаже партньора на неговото дете? Дали ще се радва така и с удоволствие ли ще гледа подобна картинка?
Изумена съм от масовите първосигнални предавания, от режисьорите, които търсят поредната сага, която да превърнат в ТОК шоу. Простотията по улиците не им ли стига, та и когато седнем пред телевизора по всяка програма гледаме това?
И никой, ама никой не се и замисля за това, което дават. Просто се наслаждават на човешката простотия. А не са ли те самите, които я гледат и правят, такива?
Водещия на предаването, Витомир – засякох го в някакво предаване, не помня нито по коя телевизия, нито самото предаване. Бях изумена, той е същия като тези, които са на острова – хора, комплексари, които освен, че не могат да признаят пред себе си собствения провал, се опитват да провалят и нечий друг живот (тук визирам тъй нареченото му семейство). Изказването му за собственото му семейство беше унизително: оженил се бил само за да припознае детето си, тъй като документацията, която трябвало да попълни, ако не са женени с майката на детето му е била в пъти повече. Нямам думи. На сватбата си отишъл с дънки и тениска…
Не, не го съдя, та той дори е горд от поведението си. Абсолютно на място са си го и избрали. Няма как човек, за който семейството е свещена дума, да бъде водещ на подобна порнография.
Освен всичко друго, има и хора, които с нетърпение очакват какво ще стане в следващия епизод на „Островът на изкушението“. Хора, които просто могат да изчакат да дойде следващия ден от живота им, за да видят и следващия епизод. Те живеят по същия този начин като в шоуто. Търсещи слава, чрез скандал, няма кой да ги види в реалния им, мечтаещи да бъдат забелязани.
Не съм нито моралистка, нито монахиня, нито толкова праведна и вярваща. Но нося „човека“ в себе си. Не харесвам лицемерието, простотията и лъжите. Не харесвам и това, че света ни се е наводнил с такива хора.
Радвам се, че около мен хората са с коефициент на интелигентност значително по-висок, от този, който виждаме в това предаване. Радвам се, че все още има хора с ценностна система, хора, които знаят значението на думата Уважение. Хора, които не претендират да са едни пред мен, и съвсем различни пред другите.
Това е лично мое мнение и бих се радвала да разбера и Вашето!

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
28 ноември 2007, категория Забавно.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

 • Няма подобни статии

Един Коментар по "Какво предпочитате: Реалити шоу или реалността?"

 1. Polimoli казва:

  Изводите, които си прави подрастваща ми дъщеря след епизодите на „Острова на съкрушението и какво научи за любовта и мъжете:
  1. Ми те мъжете заради големи цици забравят, че имат приятелка.
  2. Бе защо жените са толкова глупави, само за приятелите си мислят, докато на приятелите май не им е до жените им?
  3. Лелее мъжете са големи простаци… няма да се женя.
  Може и да не съм добра майка, след като не съм изхвърлила всички телевизори за да не гледа, докато не съм вкъщи за да я контролирам…По-големия проблем е как да я убедя, че живота е прекрасен, че любовта съществува, че има прекрасни хора от мъжки пол….
  Мисля си и се надявам, че простотията и помията във, около, над, под и зад нас е достигнала върхова точка…

Остави мнение/коментар