с.Ягодина – Родопски уикенд част 1

Публикувано в: Пътешествия

с.Ягодина - Родопски уикенд част 1Ягодинската пещера и Дяволското гърло от много години бяха желана дестинация за посещение. Така, след кратко плануване, поехме по пътя за село Ягодина.
Предпочетохме да се отдадем на селски туризъм в близки до природата кътчета. Затова направихме резервация в хотел Ягодина, намиращ се в самото село Ягодина.
Приключенията до пристигането в селото не бяха много, но някой от тях, заслужават и да бъдат споделени.
Тръгнахме късно следобед, като минахме по магистрала Тракия, и продължихме през Кричим, по язовир Въча.

я.Въча
Close
я.Въча

Гледката си заслужава всеки метър. Невероятно красиво и живописно е около местността на подковата и понтоните. Това са около двайсетина къщи, всичките са частна собственост. Тъй като времето напредваше, не се отклонихме, за да стигнем до тях, с надеждата да се върнем скоро и да видим отблизо плаващите къщи. Снимката е взета от тук, тъй като нямах възможност да снимам.
Залеза притискаше планината, а нас ни чакаше път и продължихме към село Ягодина.
След Цънков камък пътя беше като италианска магистрала, за разлика от останалите километри планински преход.

към с. Ягодина
Close
към с. Ягодина
Буйновско ждрело
Close
Буйновско ждрело

Към осем часа бяхме на километри от с. Ягодина. Отклонихме се по пътя и след метри пътя прорязваше Буйновското ждрело. Беше сумрачно и от малкото светлина, която успяваше да проникне през някой ниски скали, се виждаше удивителното творението на природата. Пътните знаци по-скоро те разведряват, когато видиш знак за ограничение на скоростта до 20км/час, при положение, че

Максимална скорост 20 км/час
Close
Максимална скорост 20 км/час

не можеш да се движиш с повече от 10, или път: забранено изпреварването, когато платното е едно лентово и с друга кола не можеш да се разминеш, освен на уширенията.

Дървен мост - към с. Ягодина
Close
Дървен мост - към с. Ягодина

И изведнъж, табелка – участък в ремонт … дървен мост … и единствения начин да продължим е, да минем по този дървен мост, с указание, че пътя е в ремонт. Сега се усмихвам, но когато спряхме и слязохме от колата, за да огледаме пътя, честно казано, не бях сигурна, дали трябва да продължим.
За късмет, зад нас спря кола, с тамошна регистрация. Хората веднага излязоха от колата и се запътиха към нас за да ни помогнат, защото си помислиха, че сме закъсали. В крайна сметка се оказа, че няма проблем с пътя и трябва да минем по дървения мост за да продължим.

Специалитет на Кумата
Close
Специалитет на Кумата
Пърленки с кашкавал, сирене и чесън
Close
Пърленки с кашкавал, сирене и чесън

Така и направихме. След още 2 километра видяхме табелката на с. Ягодина. Резервацията ни беше за хотел Ягодина, намиращ се в центъра на селото. Няма как да го подминете и със сигурност, ще останете доволни, ако отседнете в него. Кухнята е превъзходна, стаите чисти и спретнати. Всичко, което успяхме да опитаме от менюто бе невероятно вкусно, а пърленките в който и вариант да ги поръчате, няма да сбъркате.

На другия ден ни чакаше оф-роуд катерене до орлово око – ден, който ни донесе още повече емоции и интересни срещи.

Етикети/Тагове: , , , , , , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
20 септември 2011, категория Пътешествия.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар